ALE: Τύπος που αποδίδεται σε όλες τις αφροζύμωτες μπύρες.
ALTBIER: Μαύρη μπύρα από την περιοχή του Düsseldorf στη Γερμανία.
BIERE DE GARDE: Παραδοσιακό είδος μπύρας από τη βόρεια Γαλλία, που ωριμάζει ή παλαιώνεται σε κελάρια.
BITTER: Βρετανικό είδος καστανής μπύρας με διακύμανση στην ένταση από κανονική έως και extra special.
BLOND/GOLDEN ALE: Ελαφριά μπύρα με χρυσές αποχρώσεις, που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες
BOCK: Ένας τύπος Γερμανικής Lager
DUBBEL: Βέλγικος τύπος Ale για τον οποίο χρησιμοποιούνται διπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατή μαύρη μπύρα
DUNKEL: Μαύρη Lager από το Μόναχο στη Γερμανία
GOSE: Μια Γερμανική, ξινή, κριθαρένια μπύρα
GUEUZE: Βέλγικη μπύρα από άγριες μαγιές
HELLES: Τύπος Lager που παραδοσιακά κατάγεται από το Μόναχο στη Γερμανία
INDIA PALE ALE: Βρετανική (κατά παράδοση) θολή ale με μεγάλη ποσότητα λυκίσκων και πολύ έντονη πικράδα.
KOLSCH: Ελαφριά μπύρα από την περιοχή της Κολωνίας, στη Γερμανία
KRIEK: Βέλγικη μπύρα με γεύση κεράσι
LAGER: Βαθοζύμωτη μπύρα, συχνά διατηρούμενη σε κρύα δεξαμενή πριν την πώληση
LAMBIC: Μπύρα από άγριες μαγιές
MARZEN: Γερμανική Lager που παράγεται συνήθως τον Μάρτιο
PALE ALE: Θολή Βρετανική ale με έντονη παρουσία λυκίσκου
PILSNER: Lager από την Τσεχία
PORTER: Σκούρα πικρή ale από την Βρετανία
RAUCHBIER: Καπνιστή lager από την περιοχή του Bamberg στη Γερμανία
RYE BEER: Το κριθάρι έχει αντικατασταθεί από σίκαλη
SAISON: Τύπος πικάντικης Βέλγικης μπύρας που παράγεται την άνοιξη
SOUR: Είδος μπύρας που περιλαμβάνει ως υποκατηγορίες τις gueuze και τις lambic
STOUT: Πιο δυνατή από porter με γλυκιές και/ή καβουρδισμένες νότες
TRAPPIST ALE: Δυνατή μπύρα που παράγεται κατ’ εξοχήν από μοναχούς
TRIPEL: Δυνατό είδος Βέλγικης Ale για την οποία χρησιμοποιούνται τριπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης
WEISSBIER: Γερμανικό είδος μπύρας από σιτάρι
WHEAT BEER: Ale στην οποία χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα σιταριού αντί κριθαριού
WHITE BEER: Βέλγικο είδος μπύρας από σιτάρι, στην οποία χρησιμοποιούνται ως γεύση κόλιανδρος και φλούδα πορτοκαλιού