Γλωσσάρι Μπύρας

UNIBRAU

Είδη Μπύρας

UNIBRAU

  • ALE: Τύπος που αποδίδεται σε όλες τις αφροζύμωτες μπύρες.

  • ALTBIER: Μαύρη μπύρα από την περιοχή του Düsseldorf στη Γερμανία.

  • BIERE DE GARDE: Παραδοσιακό είδος μπύρας από τη βόρεια Γαλλία, που ωριμάζει ή παλαιώνεται σε κελάρια.

  • BITTER: Βρετανικό είδος καστανής μπύρας με διακύμανση στην ένταση από κανονική έως και extra special.

  • BLOND/GOLDEN ALE: Ελαφριά μπύρα με χρυσές αποχρώσεις, που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες

  • BOCK: Ένας τύπος Γερμανικής Lager

  • DUBBEL: Βέλγικος τύπος Ale για τον οποίο χρησιμοποιούνται διπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατή μαύρη μπύρα

  • DUNKEL: Μαύρη Lager από το Μόναχο στη Γερμανία

  • GOSE: Μια Γερμανική, ξινή, κριθαρένια μπύρα

  • GUEUZE: Βέλγικη μπύρα από άγριες μαγιές

  • HELLES: Τύπος Lager που παραδοσιακά κατάγεται από το Μόναχο στη Γερμανία

  • INDIA PALE ALE: Βρετανική (κατά παράδοση) θολή ale με μεγάλη ποσότητα λυκίσκων και πολύ έντονη πικράδα.

  • KOLSCH: Ελαφριά μπύρα από την περιοχή της Κολωνίας, στη Γερμανία

  • KRIEK: Βέλγικη μπύρα με γεύση κεράσι

  • LAGER: Βαθοζύμωτη μπύρα, συχνά διατηρούμενη σε κρύα δεξαμενή πριν την πώληση

  • LAMBIC: Μπύρα από άγριες μαγιές

  • MARZEN: Γερμανική Lager που παράγεται συνήθως τον Μάρτιο

  • PALE ALE: Θολή Βρετανική ale με έντονη παρουσία λυκίσκου

  • PILSNER: Lager από την Τσεχία

  • PORTER: Σκούρα πικρή ale από την Βρετανία

  • RAUCHBIER: Καπνιστή lager από την περιοχή του Bamberg στη Γερμανία

  • RYE BEER: Το κριθάρι έχει αντικατασταθεί από σίκαλη

  • SAISON: Τύπος πικάντικης Βέλγικης μπύρας που παράγεται την άνοιξη

  • SOUR: Είδος μπύρας που περιλαμβάνει ως υποκατηγορίες τις gueuze και τις lambic

  • STOUT: Πιο δυνατή από porter με γλυκιές και/ή καβουρδισμένες νότες

  • TRAPPIST ALE: Δυνατή μπύρα που παράγεται κατ’ εξοχήν από μοναχούς

  • TRIPEL: Δυνατό είδος Βέλγικης Ale για την οποία χρησιμοποιούνται τριπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης

  • WEISSBIER: Γερμανικό είδος μπύρας από σιτάρι

  • WHEAT BEER: Ale στην οποία χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα σιταριού αντί κριθαριού

  • WHITE BEER: Βέλγικο είδος μπύρας από σιτάρι, στην οποία χρησιμοποιούνται ως γεύση κόλιανδρος και φλούδα πορτοκαλιού

en_USEnglish